Naar aanleiding van onze eeuwviering in 2006, nam Peter Willem Hatenboer - destijds onze CEO - de stap een bijzonder initiatief op te zetten. Hij is er namelijk van overtuigd dat we als ondernemers ook een bijdrage moeten leveren aan een meer duurzame wereld. Samen met investor Reikon Beheer zette hij Dutch Water Limited op (DWL), en startte onder die noemer met een kleine waterfabriek in de omgeving van Mombassa. DWL is inmiddels uitgegroeid tot een project met echte lokale impact, en maakt het voor ons mogelijk een fysieke bijdrage te leveren aan de zorg voor onze planeet. 

Op een echte manier verschil kunnen maken     

Peter Willem Hatenboer: "Met onze waterkennis en topapparatuur konden we vervuild en modderig water omzetten in gezond drinkwater, in een gebied waar water zeldzaam is. Voldoende en gezond drinkwater is een essentiele voorwaarde voor de algemene gezondheidszorg en ontwikkelling. Daarnaast investeren we met de opbrengsten uit DWL in andere, lokale projecten." 

DWL richt zich op de goedkoopst mogelijke productie van gezond drinkwater voor de lokale bevolking. In de fabriek werken inmiddels 100 plaatselijke werknemers. Op de website van DWL www.dwlwater.com leest u meer over dit bijzondere initiatief en de mogelijkheden dit via donaties te ondersteunen. Met dit initiatief worden dagelijks schoolkinderen, weeshuizen en zorgklinieken voorzien van schoon drinkwater: www.stichtingwaterpas.nl.

DWL richt zich op de goedkoopst mogelijke productie van gezond drinkwater voor de lokale bevolking. 

Schoon drinkwater is essentieel voor de gezondheidszorg en ontwikkeling

Peter Willem Hatenboer
Voorzitter Raad van Bestuur
Contact Peter Willem Hatenboer, Chairman at Hatenboer-Neptunus Holding