Onze Waterboot 5 is de eerste drinkwaterboot in Europa die is uitgerust met een DAF Paccar Euro 6 Stage V motor. De motor is geselecteerd vanwege de unieke lage NOx-emissie, het geringe brandstofverbruik en de lange service-interval. Deze motor inclusief roetfilter en katalysator voldoet ruimschoots aan de strenge IWW Stage V emissie-wetgeving en daar zijn we natuurlijk trots op!  

 

De DAF motor is in samenwerking met onze vaste partner Vink Diesel ontwikkeld en is in feite de gemariniseerde versie van de jongste generatie DAF motoren die ook in vrachtwagens worden toegepast.  De motor is zuiniger, stiller en schoner dan de nieuwe binnenvaart norm. Het resultaat is tot 98 procent minder stikstofoxiden, 99 procent minder roet en een brandstofgebruik dat gegarandeerd minimaal 16 procent lager ligt dan dat van de voorgaande generatie CCR2-scheepsdiesels.
 
Ook wij vinden duurzaam ondernemen erg belangrijk en zijn blij dat we met onze nieuwe motor in de Waterboot 5 een bijdrage aan een schoner klimaat kunnen leveren. Wij leveren uw water niet alleen snel binnen het Rotterdamse havengebied, maar ook duurzaam!

 

Na onze Waterboot 5 een aantal weken gemist te hebben zijn we blij dat, na een geslaagde proefvaart, het schip weer volledig inzetbaar is.

Aad Hagestein
Manager Operations